PLAFONDEILAND

Plafondeilanden zijn vrijhangende plafondplaten of -elementen die het geluid in een ruimte absorberen. Ze verminderen de nagalm in een ruimte en zorgen voor een betere spraakverstaanbaarheid. Daarnaast geeft een akoestisch plafondeiland ook direct sfeer aan een ruimte.

AKOESTISCH PLAFONDEILAND

Akoestische plafondeilanden zijn een aanwinst in de ruimte. Wilt u de industriële look van uw kantoor of winkel behouden, maar de akoestiek wel verbeteren? Dan is een akoestisch plafondeiland de perfecte oplossing. Een plafondeiland lijkt te zweven onder het plafond, waardoor de ruimte minder groots lijkt. Akoestische plafondeilanden kunnen in principe in elke ruimte geplaatst worden, mits het plafond niet te laag is. Een plafondeiland plaatsen in een (te) lage ruimte, laat de ruimte kleiner lijken. In dat geval is het beter om te kiezen voor een ander type systeemplafond.

PLAFONDEILAND IN VERSCHILLENDE KLEUREN EN VORMEN

Akoestische plafondeilanden hoeven niet vierkant, rond of ovaal te zijn. Plafondeilanden zijn uitvoerbaar in verschillende vormen én kleuren! Een plafondeiland kan dan ook uitgevoerd worden in een uniek ontwerp, omdat het past bij de ruimte of uitstraling van de organisatie. 

Kies voor verschillende plafondeilanden die elkaar overlappen, ga voor geometrische of juist meer organische vormen. Laat één groot plafondeiland creëren, of kies voor meerdere kleine plafondeilanden. En een akoestisch plafondeiland hoeft natuurlijk niet alleen maar wit of zwart te zijn, maar kan in elke gewenste kleur geplaatst worden en zo helemaal afgestemd worden op het interieur. En waar een wit of grijs plafondeiland wat onopvallender aanwezig is, zijn gekleurde plafondeilanden wat meer eyecatchers. Kortom; een plafondeiland is een plafond met veel creatieve vrijheid.

VOORDELEN PLAFONDEILAND

Verschillende toepassingen mogelijk            Sfeervol           Verbetering van akoestiek            Mooie afwerking          

PLAFONDEILAND MET VERLICHTING

Net als de akoestiek is verlichting ook bepalend voor een ruimte. Bij verlichting van een binnenruimte heeft LED-verlichting dat het daglicht nabootst de voorkeur. Wij verzorgen ook de verlichting van uw plafondeiland. Een plafondeiland met verlichting kent verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor inbouwverlichting, maar ook voor opbouwspots en railsystemen met verlichting. Door een plafondeiland met verlichting te plaatsen in een ruimte krijgt de ruimte een aangename sfeer.

DE RUIMTE COMFORTABELER

Een akoestisch plafondeiland absorbeert en reduceert geluid. Een gevolg hiervan is minder achtergrondgeluid en echo’s. Het functionele geluid dat gemaakt wordt klinkt helderder en duidelijker, waardoor het makkelijker is verstaanbaar met elkaar te praten.

De effectiviteit van een plafondeiland hangt af van verschillende factoren:

  • De grootte van de ruimte;
  • De positie en hoogte van het plafondeiland;
  • Materiaalkeuze.

Het is daarom belangrijk om, voordat een akoestisch plafondeiland wordt geplaatst, de specifieke behoeften en de ruimte goed in kaart te brengen. Op basis van deze specificaties kan de meest effectieve oplossing gekozen worden. 

AKOESTISCH PLAFONDEILAND EENVOUDIG TE INSTELLEREN

Een akoestisch plafondeiland is relatief eenvoudig en snel te installeren. De benodigde installatietijd is afhankelijk van het aantal plafondeilanden en de grootte van de ruimte. Meestal lukt het de plafondeilanden binnen één dag te installeren. Hierdoor is een plafondeiland prijstechnisch vaak aantrekkelijk als oplossing voor akoestische problemen.

Totaalplafond denkt met u mee

Wij denken in mogelijkheden…Altijd. Geen klus is te gek voor onze gedreven vakmensen. En we houden wel van een beetje uitdaging. Interesse in een metal stud plafond? Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem contact met ons op. We helpen u graag.

OFFERTE AANVRAGEN

Ontvang binnen 24 uur een offerte.
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, jpeg, Max. bestandsgrootte: 8 MB.