Systeemplafonds

Systeemplafonds

Wanneer u opzoek bent naar een nieuw systeemplafond heeft u vele keuzes. Een aantal voorbeelden van systeemplafonds zijn: systeemplafond, metal-stud plafond, plafondeilanden of een Derako plafond. Mocht u er niet uitkomen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met Totaalplafond.

Traditioneel systeemplafond

Een traditioneel systeemplafond bestaat uit een ophang systeem met plafondplaten. In de meeste gevallen is dit de goedkoopste optie. Bij een traditioneel systeemplafond heeft u de keuze uit een inleg, doorzak of verdekt plafond.

Bij een inleg plafond is het ophangsysteem goed zichtbaar. Dit heeft als bijkomstig voordeel dat het een goedkope oplossing is.

Een doorzak plafond liggen de plafondplaten halverwege het ophangsysteem. Wanneer u kiest voor een verdekt systeemplafond schuiven de plafondplaten over het ophangsysteem en is het ophangsysteem niet meer zichtbaar. Dit is vaak de mooiste maar ook de meest kostbare oplossing.

Afmetingen en mogelijkheden

Plafondplaten zijn in meerdere afmetingen en kleuren te verkrijgen. De meest gebruikte platen zijn 600x600x20mm en 1200x600x20mm. Qua kleuren zijn de mogelijkheden eindeloos, enkele voorbeelden zijn: grijs, antraciet en zwart.

Metal-stud plafond

Een metal-stud plafond is een systeemplafond van gipsplaten in combinatie met metal-stud profielen. Dit metal-stud plafond is zeer geschikt wanneer u een plafond zonder naden wenst. Daarnaast verhoogt het plafond de brandwerendheid tot wel 90 minuten.

Systeemplafond eilanden

Systeemplafond eilanden zijn akoestische panelen die het galmen in de ruimte verminderen. De panelen worden bevestigd aan een bestaand plafond zonder verder gebruik van profielen. In een gang of vergaderruimte worden deze plafonds bijvoorbeeld veel gebruikt.

Derako plafond

Een Derako plafond geeft een zeer luxe uitstraling ten opzichte van de eerder beschreven plafonds. Dit plafond is gemaakt van bijvoorbeeld houten lamellen of latten. Door de vele mogelijkheden aan houtsoorten en systeemtypes is er van alles mogelijk voor de uitstraling voor het plafond. Denk aan een luxe entree of sfeervolle diner ruimte.

Voor meer informatie bel ons: 038 2022 741 of vul het contact formulier in.

Vraag nu een offerte aan!