Traditioneel systeemplafond

Een nieuw systeemplafond inclusief montage nodig? Omdat uw huidige plafond aan vervanging toe is, of voor in uw nieuwe pand? Totaalplafond helpt u graag! Met advies op locatie, levering en snelle en vakkundige plaatsing van de nieuwe systeemplafondplaten. U heeft keuze uit verschillende soorten systeemplafonds die wij desgewenst ook van verlichting kunnen voorzien.

Opbouw systeemplafond

Iedereen kent de traditionele systeemplafonds wel, waarbij de losse plafondplaten tussen de metalen plafondprofielen geplaatst worden. Deze profielen hangen aan het bouwkundig plafond met snelhangers. Hiermee wordt ruimte gecreëerd tussen de systeemplafondplaten en het bouwkundig plafond. In deze ruimte kunnen kabels en leidingen weggewerkt worden. Een systeemplafond draagt bij aan de veiligheid, maar de platen verbeteren ook de akoestiek van een ruimte.  Een goed afgewerkt systeemplafond zorgt daarnaast voor een frisse en rustige aanblik. Ook kostentechnisch is een systeemplafond vaak een aantrekkelijke oplossing. Voor een kwalitatief systeemplafond inclusief montage bent u bij Totaalplafond aan het juiste adres.  

Drie typen plafondsystemen

Wanneer u kiest voor een systeemplafond zijn er drie manieren waarop wij een systeemplafond kunnen monteren: 

Vlak inleg systeemplafond
Een vlak inleg systeemplafond is de voordeligste optie van de drie als het gaat om systeemplafondplaten. Hierbij zijn de metalen plafondprofielen goed zichtbaar. U heeft hier keuze uit een aantal verschillende profielbreedtes en u kunt zelfs kiezen uit verschillende kleuren plafondprofielen. Zo staat een zwart plafondprofiel prachtig contrasterend bij witte plafondplaten en zorgen witte profielen in combinatie met witte platen voor een heel rustige uitstraling. De mogelijkheden van een inleg systeemplafond zijn heel uiteenlopend en met betrekking tot de profielen en de plafondplaten heeft u verschillende opties.  

Doorzak systeemplafond
Bij een doorzak systeemplafond hangen de plafondplaten wat lager dan het profiel. Ze zakken door het profiel heen als het ware en dat geeft een mooi diepte-effect in het plafond. Een doorzak systeemplafond heeft door de verzakte plafondplaten ook net wat meer allure dan een inleg systeemplafond. Een doorzak plafond is wel iets prijziger.  

Verdekt uitneembaar systeemplafond
Bij een systeemplafond montage met een verdekt plafondsysteem zijn de profielen niet meer zichtbaar, omdat de plafondplaten over het profiel geschoven worden. Alleen de systeemplafondplaten zijn zichtbaar. Dit is vaak de mooiste, maar ook de meest kostbare oplossing.   

Voor welk systeemplafond u ook kiest, of welke combinatie tussen profielen en plafondplaten u ook maakt; wij zorgen voor een perfecte montage!  

Systeemplafondplaten in Verschillende afmetingen en kleuren

Er is veel mogelijk als het gaat om de afmetingen van systeemplafonds. We zien dat plafondplaten met afmetingen van 600x600x20mm en 1200x600x20mm doorgaans het meeste gekozen worden. Maar ook andere afmetingen zijn mogelijk, en van vierkant tot rechthoekig. Naast de verschillende afmetingen, zijn systeemplafonds ook verkrijgbaar in talloze kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren grijs, antraciet en zwart. Maar ook geel, groen en oranje zijn mogelijk bijvoorbeeld. U kunt zelfs kiezen uit een combinatie van verschillende kleuren voor een speels effect.    

Eisenpakket Plafondplaten

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuw systeemplafond, dan zijn er verschillende mogelijkheden. De laatste jaren is het aanbod systeemplafonds uitgebreid, verbeterd en aangepast aan de eisen van de huidige tijd. De plafondplaten nemen misschien wel de belangrijkste rol is als het gaat om het kiezen van een systeemplafond. Het zijn immers de platen die het meest zichtbaar zijn. Het eisenpakket rondom plafondplaten kan te maken hebben met: 

  • Hoe belangrijk is de brandwerendheid van plafondplaten? 
  • Moeten de plafondplaten goed tegen vocht kunnen? 
  • Welke sfeer moet gecreëerd worden met de platen? 
  • Hoe zit het met akoestiek en spraakverstaanbaarheid? 
  • Is het belangrijk dat de platen goed schoon te houden zijn? 
  • Welke rol speelt lichtreflectie? 

 

Wanneer wij bij u op bezoek komen, nemen we al deze zaken met u door.  

Praktisch nut systeemplafond

Een systeemplafond is van groot praktisch nut. Met een dergelijk plafond wordt de akoestiek van een ruimte sterk verbeterd, want ze dempen het geluid. Daarnaast werkt een systeemplafond ook isolerend. Met een goed geïsoleerd plafond bespaart u op de energiekosten. Ook speelt esthetiek in sommige gevallen nog een rol. Het uiterlijk van de plafondplaten en de profielen is dan naast de functionaliteit ook een belangrijke eis.  

Kosten systeemplafond

De kosten van een systeemplafond variëren. En hangt bijvoorbeeld af van de kwaliteit en specificaties waaraan plafondplaten moeten voldoen. Wij kunnen al een systeemplafond installeren vanaf € 20,- per vierkante meter.  

monteren systeemplafond

Profielen en plafondplaten die zitten als gegoten…Laat dat maar aan ons over. Inmiddels hebben wij vele kilometers systeemplafondplaten geïnstalleerd. In verschillende omgevingen en op verschillende hoogtes. Wij monteren uw nieuwe systeemplafond snel en vakkundig. Afhankelijk van het oppervlakte is een plafond binnen 1 dag te realiseren.

Systeemplafond kopen?

Wilt u een systeemplafond kopen? Totaalplafond staat voor u klaar! Met ruime keuze uit verschillende soorten systeemplafonds inclusief montage. We werken met echte vakmensen, die gewoon goed werk afleveren. Het resultaat; een systeemplafond waar u jaren plezier van heeft! Wij vertellen u er graag meer over.  

Wij leveren mooi werk af. Altijd!  

Totaalplafond denkt met u mee

Wij denken in mogelijkheden…Altijd. Geen klus is te gek voor onze gedreven vakmensen. En we houden wel van een beetje uitdaging. Interesse in een systeemplafond? Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem contact met ons op. We helpen u graag.

OFFERTE AANVRAGEN