Traditioneel systeemplafond

Een nieuw systeemplafond inclusief montage nodig? Omdat uw huidige plafond aan vervanging toe is, of voor in uw nieuwe pand? Totaalplafond helpt u graag! Met advies op locatie, levering en snelle en vakkundige plaatsing van het nieuwe systeemplafond. U heeft keuze uit verschillende soorten systeemplafonds die wij desgewenst ook van verlichting kunnen voorzien.  

Opbouw systeemplafond

Iedereen kent de traditionele systeemplafonds wel, waarbij de losse plafondplaten tussen de metalen plafondprofielen geplaatst worden. Deze profielen hangen aan het bouwkundig plafond met snelhangers. Hiermee wordt ruimte gecreëerd tussen het systeemplafond en het bouwkundig plafond. In deze ruimte kunnen kabels en leidingen weggewerkt worden. Een systeemplafond draagt bij aan de veiligheid, maar verbetert ook de akoestiek van een ruimte.  Een goed afgewerkt systeemplafond zorgt daarnaast voor een frisse en rustige aanblik. Ook kostentechnisch is een systeemplafond vaak een aantrekkelijke oplossing.  

Drie typen plafondsystemen

Wanneer u kiest voor een systeemplafond zijn er drie manieren waarop wij een systeemplafond kunnen monteren: 

  • Inleg systeemplafond 
  • Doorzak systeemplafond 
  • Verdekt uitneembaar systeemplafond 

 

Het inleg systeemplafond is de voordeligste optie van de drie. Hierbij zijn de metalen plafondprofielen goed zichtbaar. U heeft hier keuze uit een aantal verschillende profielbreedtes. Bij een doorzak systeemplafond hangen de plafondplaten wat lager dan het profiel. Ze zakken door het profiel heen als het ware en dat geeft een mooi diepte-effect in het plafond. Bij een verdekt plafondsysteem zijn de profielen niet meer zichtbaar, omdat de plafondplaten over het profiel geschoven worden. Dit is vaak de mooiste, maar ook de meest kostbare oplossing.  

Verschillende afmetingen en kleuren

Er is veel mogelijk als het gaat om de afmetingen van systeemplafonds. We zien dat plafondplaten met afmetingen van  600x600x20mm en 1200x600x20mm doorgaans het meeste gekozen worden. Maar ook andere afmetingen zijn mogelijk, en van vierkant tot rechthoekig. Naast de verschillende afmetingen, zijn systeemplafonds ook verkrijgbaar in talloze kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren grijs, antraciet en zwart. Maar ook geel, groen en oranje zijn mogelijk bijvoorbeeld. U kunt zelfs kiezen uit een combinatie van verschillende kleuren voor een speels effect.    

Praktisch nut systeemplafond

Een systeemplafond is van groot praktisch nut. Met een dergelijk plafond wordt de akoestiek van een ruimte sterk verbeterd, want ze dempen het geluid. Daarnaast werkt een systeemplafond ook isolerend. Met een goed geïsoleerd plafond bespaart u op de energiekosten.

Systeemplafond kopen?

Wilt u een systeemplafond kopen? Totaalplafond staat voor u klaar! Met ruime keuze uit verschillende soorten systeemplafonds. We werken met echte vakmensen, die gewoon goed werk afleveren. Het resultaat; een systeemplafond waar u jaren plezier van heeft! Wij vertellen u er graag meer over.  

Wij leveren mooi werk af. Altijd!  

Totaalplafond denkt met u mee

Wij denken in mogelijkheden…Altijd. Geen klus is te gek voor onze gedreven vakmensen. En we houden wel van een beetje uitdaging. Interesse in een systeemplafond? Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem contact met ons op. We helpen u graag.

OFFERTE AANVRAGEN